Új üzeneted érkezett, a feladó ismeretlen

Új üzeneted érkezett, a feladó ismeretlen - támadás az interneten

Új üzeneted érkezett, a feladó ismeretlen - támadás az interneten

Támadás az interneten? Mindennapos. Ha online marketingesként dolgozol, akkor pláne. De nem kell hozzá weboldalakat vagy hirdetési fiókokat kezelned, elég hozzá egy telefonszám, vagy egy e-mail cím és már Te sem vagy biztonságban. A jó hír viszont, hogy néhány egyszerű lépéssel és hozzáértő szakemberek segítségével még mindig könnyen kiszűrhetőek az átverést tartalmazó üzenetek.

A mesterséges intelligencia berobbanásával ráadásul megszaporodtak a különböző platformokon érkező ostromok. Az pedig már csak a sors frappáns fintora, hogy éppen a kiberbiztonság hónapjában legalább 3 új típusú támadással találkoztunk. A hackerek kreativitása határtalan, napról napra új ötletekkel rukkolnak elő.

Online marketingesként felelősségünk és feladatunk is kivédeni az ilyen típusú támadásokat is. Napi szinten gyomláljuk a Facebook oldalak bejövő messenger üzeneteit, amelyek között most épp divatos az adott Facebook oldal tiltásáról levelezni.

De igen meggyőző volt a közelmúltban a Meta Marketing Pro szakemberétől érkező levél is, amely szerint a Meta kiemelt partnereként jogosultak vagyunk az ingyenes Facebook programban való részvételre. 🙂

De mégis mik azok a jelek, amelyek gyanússá tették az egyébként hitelesnek látszó levelet? Íme a fent említett lépések, amelyeket érdemes mindig ellenőrizni, mielőtt bármire rákattintasz: ki a feladó, milyen e-mail címről írt, hogyan szólított meg Téged, hogyan írta alá a levelét vagy ki volt az üzenet címzettje!

Elég ugyanis egyetlen álmos pillanat és máris beengedtük azt a bizonyos trójai falovat.