Tökéletesség vs. természetesség

Tökéletesség vs. természetesség - trend és divat

Tökéletesség vs. természetesség

A ’90-es évek szemöldökdivatját a gondosan formázott, vékony ívek jellemezték, az elmúlt 30 év alatt pedig olyannyira visszatértünk a természetességhez, hogy külön iparág épül a nők számára, hogy minél tartósabb megoldásokkal tegyék dússá, borzolttá szemöldöküket.

És, hogy ez miért érdekes számunkra? Csupán azért, mert néhány évtized alatt egy-egy trend képes a szöges ellentétére változni.

Korábban a videós tartalomgyártók vagyonokat költöttek arra, hogy profi kamerákat és kiegészítőket vegyenek, azért, hogy minél jobb minőségű képkockákat tölthessenek fel a netre. Majd ennek “inverz” változata: a keresetlenségükkel, látszólagos szerkesztetlenségükkel hódító filmek jöttek divatba. Napjainkban ugyanez a változás a TikTok platformján is megfigyelhető.

Egyre több like-ot kapnak a természetesebb, könnyedebb tartalmak, amelyekben például torzított hangalámondással instruálják a nézőt végig.

A videóklippszerű, mesterien megvágott videók ezzel párhuzamosan pedig kezdenek a háttérbe szorulni.

Az, hogy az idők változnak, teljesen természetes jelenség. Viszont résen kell lenni, mert egy-egy kezdetben jelentéktelennek tűnő platform drasztikusan átalakíthatja a trendeket. Így legalább nekünk is van mentségünk arra, hogy miért lógunk annyit a social medián munka közben.