Támadás?

Facebook támdás?

Támadás?

Akinek volt dolga az elmúlt félévben üzleti Facebook fiókkal, az jól tudja, hogy rendkívüli módon elszaporodtak az adott fiók tiltásáról szóló fenyegető üzenetek, kommentek és posztok, amelyek feladói a Facebook hivatalos szerveként adják ki magukat.

Honnan tudhatjuk, hogy egy úgynevezett spam bot-tal (spameket küldő robottal) van dolgunk és nem hivatalos értesítést kaptunk?

  • A Facebook a fontos figyelmeztetéseket e-mailen keresztül tudatja a felhasználókkal, oldalkezelőkkel, nem messenger üzenetekben vagy megjelölt posztokban.
  • Egy hivatalos, figyelmeztető közlemény nem tartalmaz emojikat.
  • A Facebook irányelvének megsértése esetén maximum a support oldalaira irányít át, ahol átnézhetjük a helyes felhasználói magatartásra vonatkozó szabályokat. Sosem kér tőlünk pénzt vagy adatokat.

És, hogy mit tehetünk, ha már felismertük, hogy egy csaló robottal van dolgunk? Azonnal jelentsük és tiltsuk a fiókját, töröljük az üzenetét, távolítsuk el oldalunk megjelölését a posztja alól. Bár ez nem garancia arra, hogy néhány nap múlva nem talál ránk egy másik hasonló, a Facebook a segítségünkkel észleli a tiltásokat és üldözőbe veszi ezeket a profilokat. Átlagos felhasználóként persze fárasztó ezeket a tartalmakat napi szinten a megfelelő módon kezelni, pont ezért ezt a feladatot 100%-ban átvállaljuk ügyfeleinktől.