Összetart minket a szár

Kapcsolattartás Kern András és Garas Dezső módra

Összetart minket a szár

Egyedül nem megy? Egyedül nem megy. – Énekli, mondja, dünnyögi Garas Dezső és Kern András Sándor Pál Ripacsok című filmjében. Egymásra utaltságukat jól szemlélteti, hogy a nadrágjuk által sziámi ikrekké vált duót összeköti a szar szár. (Képünket is e filmből választottuk. Operatőr: Ragályi Elemér)

De hogy jön ez az online marketinghez? Nos, ügyfeleinkkel mi is ilyen szimbiózisban létezünk.

A mi munkánk leginkább abban különbözik egy toronydaru kezelőétől vagy egy világítótorony őrétől, hogy megköveteli a megrendelőinkkel való folyamatos kapcsolattartást.

Az online marketing nem nyerőgép, ahol elég felül bedobni a pénzt, meghúzni a kart és innentől nincs is más dolgunk, mint várni a jackpotot. Állandó kapcsolatban kell lennünk az ügyféllel vagy a kijelölt kapcsolattartóval, hogy első kézből kapjunk tájékoztatást a vállalkozás életében beállt változásokról. (Új gépek vásárlása, új munkaerő munkába állása, új termék/profil, a szektort érintő gazdasági- és jogi változások stb.) Így és csak így lehetséges az, hogy naprakész és az adott cég üzleti érdekeit leginkább szolgáló stratégiát, kampányokat, blogot, posztot készítsünk. Egy szó, mint száz – csak hogy még egy filmet idecitáljak a végére – “Beszélj hozzám!” Mert bármilyen hihetetlen, de nélküled nem megy. 

Szóval: mikor beszélünk?